На українців може чекати досить неприємний сюрприз у вигляді подорожчання платіжки за доставку блакитного палива. Такою думкою поділився експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук в ефірі "Ранок.LIVE".

Фахівець заявив, що без транзиту можуть виникнути проблеми із доставкою блакитного палива до віддалених регіонів України. За його словами, транзит важливий для підтримки тиску в газопроводах і якщо його не буде, слід очікувати зростання платіжок.

Доставка газу. Фото: скрін youtube
Доставка газу. Фото: скрін youtube

"Транзит близько 15-20 мільярдів кубометрів необхідний для підтримки тиску, щоб газ доходив до всіх куточків України", - зазначив Юрій Корольчук.

Що буде з тарифами на газ

"Нафтогаз" гарантував фіксовану ціну на блакитне паливо для населення до 30 квітня 2025 року. Таким чином щонайменше до кінця опалювального сезону українці платитимуть 7,96 гривні за кубометр. Чи зміниться тариф наступного року – офіційних заяв поки що не звучало.

Популярні новини зараз
"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що не всі українці платитимуть за газ по 7,96 гривні за куб. В Україні діють інші постачальники палива, які встановили річні тарифи в межах 7,7-9,99 гривні за куб.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, проблеми з доставкою паперових платіжок: "Нафтогаз" звернувся до споживачів.

Також наш портал інформував, деякі українські родини зможуть заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники знайшли управу на хитрунів, які не платять роками: позбавляють найважливішого.