Часто покупці стають жертвами маркетингових хитрощів, коли йдеться про акційні товари у супермаркетах. Заманливі знижки та "спеціальні пропозиції" можуть приховувати підводні камені, про які важливо знати.

Акційні товари завжди привертають увагу споживачів, адже хто не любить зекономити? Однак, саме тут супермаркети часто використовують хитрощі, щоб уникнути відповідальності за якість та можливість повернення таких товарів.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Одна з найпоширеніших пасток - напис "Акційний товар поверненню та обміну не підлягає". Ця фраза часто зустрічається на цінниках або чеках, створюючи враження, що придбаний зі знижкою товар повернути не можна. Проте, це порушує чинне законодавство України.

Експерти з "Захисту прав споживачів" нагадують, що за законом, споживач має право обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний у продавця, у якого він був придбаний. Це стосується товарів, які не підійшли за формою, габаритами, фасоном, кольором, розміром або іншими причинами.

Популярні новини зараз
Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати
Показати ще

Законодавство чітко визначає, що споживач має право на обмін товару належної якості протягом 14 днів з моменту покупки, якщо більш тривалий термін не оголошено продавцем. Виняток можуть становити лише ті товари, які були використані, втратили товарний вигляд або споживчі властивості, а також товари без пломб, ярликів та розрахункових документів.

Однак важливо пам'ятати, що деякі товари дійсно не підлягають обміну за жодних умов. Перелік таких товарів затверджений постановою Кабінету Міністрів України і включає парфумерно-косметичні вироби, пір’яно-пухові вироби, м'які дитячі іграшки, зубні щітки, апарати для гоління тощо.

Якщо ви придбали акційний товар, який не відповідає вашим очікуванням, не бійтеся відстоювати свої права. Зверніться до адміністрації магазину з вимогою обміну або повернення товару. У разі відмови, посилайтесь на законодавство та вимагайте письмової відмови з поясненням причин. Це допоможе вам звернутися до відповідних органів для захисту ваших прав.

Нагадаємо, ІТ, медицина та зелена енергетика: які професії будуть правити ринком праці через 10 років

Раніше ми розповідали, що За це можна не платити: що робити, якщо випадково пошкодили товар в супермаркеті

Також, Фермери підрахували, скільки коштуватимуть продукти в Україні після підвищення акцизів: реальні ціни