У Кривому Розі відбувається активна реалізація Програми соціальної підтримки городян. У липні понад 2 тисячі місцевих жителів отримають допомогу на суму 21,8 мільйона гривень.

Про це повідомило "Управління друку та внутрішньої політики виконкому міськради" у Facebook.

З початку року із міського бюджету на матеріальні виплати виділено вже 129,5 мільйона гривень, які розподілено серед 17 тисяч городян.

Перший заступник міського голови Євген Удод сказав, що місто зосереджене на підтримці військовослужбовців та їхніх сімей. Цього року на підтримку ветеранів та їхніх сімей передбачено понад 500 мільйонів гривень, а також запроваджено нову "Політику Героїв", яка об'єднує 70 заходів для допомоги захисникам України.

Обстріл Кривого Рогу / фото: Telegram
Обстріл Кривого Рогу / фото: Telegram

Популярні новини зараз
90 днів спокою: які нові правила чекають на військовозобов'язаних Яйця їм наші не підходять: ще одна країна просить про заборону продуктів з України Українці вимагають вимикати світло: петиція набирає голосів "Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок
Показати ще

У липні допомогу у розмірі 5 тисяч гривень отримають 78 учасників бойових дій, які повернулися з фронту після 24 лютого 2022 року. Також передбачено виплати військовослужбовцям з інвалідністю та сім'ям загиблих воїнів.

Для сімей загиблих військових передбачено одноразову допомогу у розмірі 100 тисяч гривень, а також допомогу на встановлення надгробків – до 40 тисяч гривень. Цього місяця також підтримають 17 дітей, які постраждали від військових дій, і 61 людині з інвалідністю, пов'язаною з участю в бойових діях.

Кривий Ріг / фото: GMK Center
Кривий Ріг / фото: GMK Center

Кривий Ріг також продовжує підтримку сімей із дітьми з інвалідністю. Цього року на виплати дітям та їхнім батькам спрямовано 25,4 мільйона гривень. У липні матеріальну допомогу у розмірі 1,7 мільйона гривень буде надано 950 жителям, включаючи тих, хто витратив кошти на лікування.

Також буде виплачено компенсації 3 мешканцям на усунення пошкоджень житла після ракетних обстрілів у червні.

У результаті з початку року на відновлення пошкодженого житла через військову агресію було виділено понад 26,9 мільйона гривень, допомогу отримала 1267 криворіжців.

Нагадаємо, фермери підрахували, скільки коштуватимуть продукти в Україні після підвищення акцизів: реальні ціни

Раніше ми писали про те, що українцям можуть заплатити до 1 млн гривень, але не всім і не просто так

Крім того, Знай.ua повідомляв, що субсидії нарахують копійки: українцям пояснили, чому платять мізерну допомогу