В Україні фіксується стрибок цін на тепличні огірки. Водночас вартість помідорів та болгарського перцю знижується. Скільки коштують овочі, показують дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Менш як за тиждень тепличні огірки подорожчали в середньому на 25%. Продукція надходить у продаж по 35-55 гривень за кілограм.

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Така цінова тенденція почала розвиватися через те, що багато стаціонарних комбінатів завершили збирання врожаю першого обороту. Відтак пропозиція огірка на ринку скоротилася. Також спостерігається обмежена пропозиція огірка відкритого ґрунту, що чинить тиск на ціни.

Аналітики наголошують, що тепличні огірки продаються в Україні в середньому втричі дорожче, ніж наприкінці липня 2023 року. Багато гравців ринку вважають, що надалі овоч продовжить дорожчати.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"
Показати ще

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Ціни на помідори та перець

Водночас в українських супермаркетах незначно знизилися ціни на томати. Червоні та рожеві помідори продаються в середньому по 70,53 та 67,90 гривні за кілограм, що дешевше на 9 та 19 гривень відповідно, ніж минулого місяця.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Болгарський перець у середньому подешевшав приблизно на 3 гривні – до 187,60 гривні за кілограм.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за кіло - всього 28 грн: супермаркети оновили ціни на яблука, виноград та банани.

Також наш портал інформував, гаманці будуть пустіти зі швидкістю світла: прогнозується зростання цін на продукти у серпні.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, посіви менші – ціни вищі: українцям пророкують подорожчання стратегічно важливої ​​крупи.