Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що з 1 березня 2024 року, відповідно до постанови №185 Кабінету міністрів України "Про індексацію пенсійних та страхових виплат та додаткові заходи щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш уразливих верств населення у 2024 році", було проведено індексацію та підвищення пенсійних виплат.

Так, індексація становила близько 8%, що призвело до середнього збільшення пенсій на 322 грн. Цього року збільшився і прожитковий мінімум для непрацездатних осіб – з 2093 до 2361 грн.

Відповідно, мінімальна пенсія за віком, яка дорівнює прожитковому мінімуму, тепер становить 2361 грн. Про це стало відомо завдяки інформації від прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

Розмір пенсій у 2024 році:

Популярні новини зараз
Готуйте мішки для грошей та відкривайте валютні рахунки: на кого із знаків Зодіаку зваляться шалені гроші ще до кінця року Українцям запропонували перейти на новий тариф: зменшить рахунки за світло Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це" Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

- мінімальна пенсія – 2361 грн;

- середня пенсія – 5791 грн;

- максимальна пенсія – 23610 грн.

Як зазначив заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличов, це вже третя індексація пенсій з початку війни, яка торкнулася понад 10 мільйонів українців.

"Оскільки одним із завдань індексації є покращення матеріального становища пенсіонерів, справедливо, на думку Мінфіну, забезпечення індексації пенсій громадянам, які отримують найменші виплати. Розуміємо, що пенсії є основним джерелом існування наших пенсіонерів та їх виплата є пріоритетним зобов'язанням перед людьми похилого віку. незважаючи на війну, продовжуємо забезпечувати її своєчасну виплату", – прокоментував заступник Роман Єрмоличов.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

Мінімальна пенсія була підвищена для:

- 9,5 млн. пенсіонерів, які отримують пенсію на загальних підставах;

– 596 тис. пенсіонерів силових відомств;

- 20,8 тис. пенсіонерів – державних службовців, науковців, працівників органів місцевого самоврядування;

- 97,8 тис. пенсіонерів, які отримують пенсію з інвалідності внаслідок каліцтва чи захворювання.

З 1 січня 2024 року мінімальна заробітна плата збільшилася до 7100 грн. (до цього вона становила 6700 грн.).

З 1 квітня 2024 року мінімальна заробітна плата знову підвищилася і тепер становить 8000 грн. (збільшення на 900 грн.).

У зв'язку з цим мінімальна пенсія для непрацюючих громадян, які досягли 65-річного віку та мають необхідний страховий стаж (35 років для чоловіків та 30 років для жінок), з квітня становить 3200 грн. замість 2840 грн.

Підвищення мінімальної пенсії у серпні не заплановано. А це означає, що українські пенсіонери отримуватимуть такі самі суми, як і у липні.

Нагадаємо, доплатять за вік: українцям обіцяють підвищити пенсії.

Раніше повідомлялося, пенсіонерам додадуть 600 гривень: як оформити надбавку.

Також, українці можуть отримувати пенсію у 15 000 грн: за якої умови.