Причиною великих рахунків за блакитне паливо може бути несправний газовий лічильник. Про це попередили на facebook-сторінці "Донецькоблгаз".

Лічильник, як і будь-який інший пристрій, з часом може виходити з ладу. На роботу приладу обліку можуть впливати різні фактори від тривалого терміну та неналежних умов експлуатації до несанкціонованого втручання.

Газовий лічильник, фото: Знай.ua
Газовий лічильник, фото: Знай.ua

Якщо лічильник неправильно вважає обсяги спожитого газу, це призводить до некоректних нарахувань у платіжках. Щоб уникнути таких неприємностей, газовики проводять періодичну перевірку приладу обліку.

"Повірці підлягають всі лічильники, що перебувають в експлуатації у споживачів незалежно від форм власності та виду діяльності. Після її проведення Ви можете бути впевнені, що оплачуєте саме ту кількість газу, яку реально споживаєте", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Повірка лічильника газу. Фото: скрін youtube
Повірка лічильника газу. Фото: скрін youtube

У випадках коли споживач сумнівається в коректній роботі лічильника газу, він може замовити позачергову перевірку і тим самим убезпечити себе від переплати за послуги.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Газмережі" дали інструкцію для всіх, хто платить за доставку газу: вбереже не одну нервову клітку.

Також наш портал інформував, відключення споживачів: через які помилки можуть виникнути проблеми з газовиками.

Крім того, ми писали, як заощадити на оплаті за доставку газу: "Газмережі" поділилися порадою.