Платити за доставку газу потрібно щомісяця, навіть якщо споживач якийсь час не використовує блакитне паливо. Однак, є обставини, за яких цей платіж скасовується. Про це розповіли фахівці компанії "Газмережі".

Платіжку за розподіл газу перестануть надсилати лише в одному випадку – якщо споживач подасть заяву на відключення від газових мереж.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Йти на такий крок варто лише в тому випадку, якщо газові прилади в будинку не використовуються взагалі й планів щодо їхньої експлуатації немає і на майбутнє. У такому разі газовики встановлять спеціальну заглушку і паливо не постачатиметься до домогосподарства.

"Якщо газове обладнання не використовується взагалі, і ви не плануєте цього в майбутньому, вам варто розглянути можливість від’єднання від газових мереж, для чого необхідно звернутися до менеджерів Центрів обслуговування клієнтів", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Рахунки за газ. Фото: скрін youtube
Рахунки за газ. Фото: скрін youtube

"Газмережі" нагадали, що якщо споживач не використовує газ в окремі періоди, то плата за доставку є обов'язковою. При цьому, якщо домогосподарство зменшить споживання палива, то наступного року плату за доставку скоригують відповідно до реальних обсягів споживання.

Доставка газу. Фото: скрін "Газмережі"
Доставка газу. Фото: скрін "Газмережі"

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись.

Також наш портал інформував, газові лічильники українців перевірять за декількома параметрами: хто може отримати штраф.

Крім того, ми писали, відключення споживачів: через які помилки можуть виникнути проблеми з газовиками.