Оплата за доставку газу може бути не зарахована через одну невелику помилку. Як уникнути непотрібних неприємностей із платіжками, розповіли у компанії "Газмережі".

Газовики попередили, що коли споживач самостійно оформляє платіж, важливо уважно перевіряти усі дані. Якщо не вказати деяку інформацію, оплата не буде зарахована.

Оплата комуналки через "Приват24". Фото: скрін youtube
Оплата комуналки через "Приват24". Фото: скрін youtube

"Якщо людина самостійно оформлює платіж через онлайн банкінг, платіжні системи та не вказує номер особового рахунку або вказує помилкові дані платника - такий платіж залишається не ідентифікованим через відсутність інформації", - попереджають газовики.

Це може призвести до ситуації, коли споживач регулярно здійснює платіж, а сума в рахунках продовжує збільшуватися, оскільки гроші губляться в системі.

Популярні новини зараз
Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Якщо помилка вже була допущена і споживач помітив це після підтвердження платежу, існує порядок дій, щоб направити гроші "за адресою".

По-перше, потрібно перевірити історію зарахування коштів в особистому кабінеті "Газмережі", якщо на особовому рахунку відсутня оплата, то доведеться писати заяву на зарахування платежу. До заяви потрібно додати копію квитанції, копію паспорта платника, копію ІПН та надіслати на електронну пошту своєї філії компанії "Газмережі".

Раніше портал Знай повідомляв, газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись.

Також наш портал інформував, "Газмережі" дали інструкцію для всіх, хто платить за доставку газу: вбереже не одну нервову клітину.

Крім того, ми писали, газові лічильники українців перевірять за декількома параметрами: хто може отримати штраф.