Українські супермаркети вкотре перерахували ціни на деякі популярні продукти харчування. Цього разу подорожчали сосиски та макаронні вироби. Про це свідчать дані порталу "Мінфін".

Навіть така проста страва як макарони з сосисками обійдеться українцям у значну суму, особливо з огляду на нове подорожчання у популярних супермаркетах.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на макаронні вироби

Середній цінник на макарони пір'я виріс більш ніж на гривню – з 29,75 до 31,36 гривні за кілограм. Найдешевше продукт пропонується у Metro – 24,90 гривні, а найвища вартість у Auchan – 41 гривні за кіло.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії
Показати ще

Вермішель коротка подорожчала в середньому із 29,40 до 30,25 гривні за кілограм. Ціни у супермаркетах коливаються в межах 28,19-32,30 гривні, залежно від торгової мережі. Довга вермішель продається з тим самим цінником – 24,90 гривні за кіло.

Ціни на вермішель. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вермішель. Фото: скрін Мінфін

Ціни на сосиски

М'ясні продукти дорожчають доволі швидкими темпами. Наприклад, сосиски "Бащинський" філейні, які у червні в середньому коштували 221,05 гривні, у липні продаються по 234,70 гривні за кіло. Цінник зріс на понад 13 гривень.

Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни зробили розворот на 180 градусів: скільки грошей віддамо за огірки, капусту та печериці.

Також наш портал інформував, яйця, бекон та олію: як змінилися ціни на популярний набір для сніданку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, для походу в супермаркет знадобиться більше грошей: які продукти будуть дорожчати.