Споживча інфляція до кінця 2024 року становитиме 8,5%. Нацбанк дещо погіршив прогноз, адже очікувалося, що показник буде на рівні 8,2%. Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Національний банк погіршив очікування щодо індексу споживчих цін. До кінця 2024 року інфляція прискориться до 8,5%, але піде на зниження у 2025 році. Втім, буде вищим за прогнозований раніше рівень - 6,6% замість 6%.

Нацбанк України. Фoто: скриншот Youtube
Нацбанк України. Фoто: скриншот Youtube

"Зважена процентна та валютно-курсова політика НБУ, а також послаблення зовнішнього інфляційного тиску дадуть змогу сповільнити інфляцію вже у 2025 році - до 6,6%", - йдеться у повідомленні.

Скорочення споживчої інфляції продовжуватиметься, прогнозується, що вже у 2026 році її рівень становитиме 5%.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

"У 2026 році інфляція повернеться до цілі НБУ в 5% на тлі поступової нормалізації функціонування економіки та подальшого поліпшення ситуації в енергетиці", - прогнозує Нацбанк.

З цього випливає, що високі темпи зростання цін на продукти зберігатимуться до кінця 2024 року, а вже з наступного року подорожчання у магазинах почне сповільнюватись.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гаманці будуть пустіти зі швидкістю світла: прогнозується зростання цін на продукти у серпні.

Також наш портал інформував, перетрясіть ваші заначки: з 1 серпня Національний банк вилучає з обігу популярну купюру.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що платежі за комуналку залишаться "в законі": які ліміти встановить Національний Банк на банківські картки.