Малозабезпеченим українцям допоможуть з оплатою житлово-комунальних послуг та погашенням вже існуючої заборгованості.

В Одесі діє програма муніципальної допомоги, в рамках якої деякі категорії населення можуть одержати матеріальну підтримку для оплати комунальних рахунків.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Претендувати на виплати можуть особи, які опинилися у складних життєвих обставинах та не мають змоги повністю та своєчасно платити за отримані житлово-комунальні послуги.

Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube
Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Мобілізованим оголосили важливе нововведення Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Право громадянина отримання допомоги визначає спеціальна Комісія, а сума залежить від обставин, у яких перебуває конкретна людина.

"Комісія прийняла рішення призначити адресну муніципальну допомогу на погашення заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги 71 громадянину м. Одеси на загальну суму 591 900 грн. П’ятнадцяти громадянам надано рекомендації для призначення адресної муніципальної допомоги на погашення заборгованості", - говориться у повідомленні.

Оплата комунальних послуг, кадр з відео
Оплата комунальних послуг, кадр з відео

Варто зазначити, що такі програми муніципальної підтримки практикуються і в інших містах України.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що комунальники закликали споживачів оновити важливі дані: ігнорування може вдарити по гаманцю.

Також наш портал інформував, "Це частина системи": комунальники вигадали схему, за якою українці ще більше заплатять за опалення.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому.