Станом на кінець червня кількість активних пропозицій з продажу квартир досягла рекордної позначки – майже 270,5 тисячі оголошень.

Ця вражаюча цифра свідчить про значне перенасичення ринку пропозиціями, що створює серйозні труднощі для власників житла, які намагаються його реалізувати. Про це повідомляє Zagorodna.

Люди оглядають квартиру. Фото: freepik
Люди оглядають квартиру. Фото: freepik

Незважаючи на зростання кількості оголошень, попит на нерухомість залишається низьким.

Така ситуація виглядає зовсім нелогічною, особливо з огляду на заяви ріелторів та забудовників про поступове зростання попиту на житло. Зокрема, наголошується на підвищеному інтересі до придбання квартир з пільгової іпотеки від держави в рамках програми "єОселя".

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Експерти виокремлюють дві основні причини масового продажу квартир в Україні.

Перша пов'язана із масовою міграцією українців за кордон. Багато громадян, які виїхали з країни і знайшли роботу в інших державах, вирішують продати своє житло в Україні, щоб потім купити його в ЄС.

Друга причина – це невпевненість у безпеці через повномасштабну війну.

Людина, яка обирає квартиру для оренди. Фото: depositphotos
Людина, яка обирає квартиру для оренди. Фото: depositphotos

Дехто вирішує продати своє житло і перейти на житло в оренду, вважаючи це більш гнучким варіантом в умовах нестабільності.

вищу освіту не потрібна: як українцям знайти прибуткову роботу в Німеччині

Як повідомляв "Знай.uа", українці запідозрили "Приват" у махінаціях з картками: у банку пояснили, чому зникають гроші

Знай.ua писав, українські студенти отримали термінове попередження від ТЦК: ніякої відстрочки не буде