"Львівтеплоенерго" оголосило про намір змінити тарифи на виробництво теплової енергії. Як це позначиться на платіжках побутових споживачів, розповів заступник директора підприємства Богдан Камінський у коментарі "Еспресо.Захід".

У Львові встановлять нові тарифи для населення та бюджетних організацій на виробництво теплової енергії із використанням альтернативних джерел енергії.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

У "Львівтеплоенерго" пояснили, що вартість виробництва тепла за допомогою альтернативних джерел енергії є важливою складовою кінцевого тарифу для різних категорій споживачів. Втім, населенню не варто хвилюватися щодо майбутніх сум у рахунках.

Платіжки за тепло. Фото: скрін youtube
Платіжки за тепло. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Як заявив заступник директора ЛКП "Львівтеплоенерго" Богдан Камінський, ці тарифні зміни ніяк не позначаться на платіжках побутових споживачів, принаймні в опалювальному сезоні 2024-2025.

"На сьогодні частка альтернативних джерел у виробництві теплової енергії надто мала, аби говорити про вплив на тарифи для кінцевого споживача", - зазначив чиновник.

Також варто нагадати, що чинний мораторій забороняє підвищення тарифів на опалення для населення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, крайній термін – жовтень: "Газмережі" нагадали, що мають зробити українці до опалювального сезону.

Також наш портал інформував, відкладайте заначки на комуналку: які тарифи можуть підвищити у новому опалювальному сезоні.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Це частина системи": комунальники вигадали схему, за якою українці ще більше заплатять за опалення.