Комунальні підприємства заявили про намір перерахувати тарифи обслуговування багатоквартирних будинків. В іншому випадку - загрожує брак коштів для підготовки до опалювального сезону.

Тарифні зміни стосуватимуться власників квартир у місті Чернігів. Про це йдеться у матеріалі "Суспільного".

Багатоквартирний будинок, скріншот: YouTube
Багатоквартирний будинок, скріншот: YouTube

У Чернігові комунальні підприємства "Деснянське", "Новозаводське", "ЖЕК-13" та "ЖЕК-10" планують збільшити тариф на обслуговування багатоквартирних будинків. Зазначається, що востаннє вартість послуг переглядалася ще у 2021 році й за цей час сильно подорожчали складові тарифу.

Комунальники заявили, що якщо не розв'язати питання економічно застарілих тарифів, то їм може не вистачити коштів, щоби закінчити підготовку до опалювального сезону.

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

"Потрібно робити певні зміни, аби не зірвати план підготовки житлового фонду до експлуатації в зимовий період", - каже керівник одного із підприємств.

Попередньо платіж за обслуговування багатоквартирних будинків може подорожчати до 40%. Питання перерахунку тарифу планують розглянути на засіданні виконавчого комітету до 1 серпня 2024 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, взимку на українців можуть чекати нові випробування: відключення світла ще квіточки.

Також наш портал інформував, що тариф на холодну воду може зрости вдвічі: кому зі споживачів готувати гаманці.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що електроенергія для водоканалів дорожчає: чи перерахують тарифи на воду для населення.