Деяким пенсіонерам слід звернутись до органів ПФУ для заміни пенсійного посвідчення. Про це повідомили на офіційній facebook-сторінці відомства.

Замінити пенсійне посвідчення варто тим українцям, які вже тривалий час є пенсіонерами та хочуть, щоб їхній документ "підтягувався" в електронному форматі в мобільному додатку "Дія".

Пенсіонерка зі смартфоном. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка зі смартфоном. Фото: скрін youtube

"Щоб ваше пенсійне посвідчення відображалось засобами "Порталу Дія", необхідно подати до Пенсійного фонду України заяву про заміну пенсійного посвідчення", - попередили у відомстві.

Фахівці Пенсійного фонду пояснили, що у "Дії" є пенсійні посвідчення, видані з 2014 року. Якщо людина вийшла на заслужений відпочинок раніше, потрібно подавати заяву про заміну документа.

Популярні новини зараз
Не лише перевіряти документи: ТЦК та поліцію наділили новими повноваженнями ТЦК посилюють правила перевірок військовозобов'язаних Небезпечні дати, містична мета путіна, і що буде на фронті: огляд пророцтв відомих провидців на зиму 2024 211 гривень за куб: українцям готують новий тарифний "сюрприз"
Показати ще

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Зробити це можна як особисто звернувшись у будь-яке зручне відділення сервісного центру Пенсійного фонду, так і дистанційно через особистий кабінет на вебпорталі ПФУ або за допомогою мобільного додатка.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонери ризикують залишитися з порожніми кишенями: важливе попередження від Пенсійного фонду.

Також наш портал інформував, можна, і навіть потрібно: українцям дозволили ставати пенсіонерами до 60-ти, як цього досягти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що більше грошей на старість: українцям обіцяють гідні пенсії, але платити за це доведеться вже зараз.