Для всіх наших шановних читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що в Україні фактичний прожитковий мінімум для пенсіонера у цінах червня становить 6016,14 грн.

Про це стало відомо завдяки інформації від прес-служби Міністерства соціальної політики України.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

При цьому розрахунковий прожитковий мінімум (і мінімальна пенсія) складає лише 2361 грн. Отже, реальний прожитковий мінімум у 2,54 рази вищий за мінімальну пенсію.

Тож усі пенсіонери, які отримують менше 6016,14 грн, фактично перебувають за межею бідності. Дані розмір фактичного прожиткового мінімуму підрахувало Міністерство фінансів.

Популярні новини зараз
Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Оформлення пенсії, фото: ПФУ
Оформлення пенсії, фото: ПФУ

В Україні 6,33 млн пенсіонерів (з 10,2 млн) отримують пенсію, розмір якої менший за 5 тис. грн. При цьому лише 3,9 млн. пенсіонерів одержують понад 5 тис. грн. Отже, 61,7% українців на пенсії отримує набагато менше фактичного прожиткового мінімуму.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ
Оформлення пенсії, фото: ПФУ

Прожитковий мінімум для дорослого з урахуванням обов'язкових платежів складає 9170,4 грн. Отже, мінімальна зарплата в 8000 грн не дозволяє працюючому заплатити навіть мінімальний набір продуктів і послуг. Прожитковий мінімум на дитину до 6 років – 6341,21 грн., на дитину від 6 років – 7925,62 грн.

Отже, сім'я із двох дорослих та двох дітей віком до 6 та старше 6 років (без урахування витрат на оренду) для забезпечення своїх базових потреб має отримувати 32 607,63 грн. Якщо сім'я мешкає на меншу суму, вона перебуває на межі бідності.

Нагадаємо, українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому.

Раніше повідомлялося, що українці можуть стати пенсіонерами ще до 50 років: кого відпустять на відпочинок раніше.

Також, Європа хоче змусити українських біженців піти на роботу: як допомагають.