Перевірка лічильників води - обов'язкова процедура, яка потрібна для правильності нарахувань. Однак дуже важливо проводити її правильно, щоб уникнути неприємностей. Про це нагадали у "Полтаводоканалі".

Побутові споживачі можуть замовити повірку лічильника води не тільки у постачальника послуг, але й інших компаній з відповідними дозволами.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Нерідко у спробах заощадити люди намагаються провести демонтаж пристрою самостійно. Це не заборонено, проте слід пам'ятати, що знімати та встановлювати пломбу мають право лише представники водоканалу.

"Самостійно знімати пломбу на водомірному вузлі категорично заборонено! Але роботи щодо зняття та встановлення лічильників води на існуючому вузлі обліку абонент може виконати власноручно або доручити іншій особі", - пояснили у водоканалі.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Повірка лічильника Фото: скрін youtube
Повірка лічильника Фото: скрін youtube

За порушення цілісності пломби споживачеві можуть виписати штраф.

Нагадаємо, що квартирні лічильники води підлягають регулярній повірці. Якщо пристрій своєчасно не проходить процедуру, то передані показники вважаються недійсними та нарахування за воду проводитимуться на підставі даних внутрішньобудинкового лічильника або за нормами споживання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, буде лише 20 днів: українці можуть втратити купу грошей через газові лічильники.

Також наш портал інформував, до початку опалювального сезону: у "Київтеплоенерго" розповіли, що потрібно зробити споживачам.

Крім того, ми писали, штрафу не буде, але заплатити доведеться більше: чим загрожує ігнорування перевірки лічильника.