В українських супермаркетах зросли ціни на ключові продукти, без яких не обійтися на кухні. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Цукор, борошно та соняшникова олія - ​​одні з ключових продуктів, без яких не обійдеться жодна господиня. На кінець липня супермаркети відчутно підвищили ціни на ці три позиції.

Ціни на продукти. Фото: скрін youtube
Ціни на продукти. Фото: скрін youtube

Ціни на цукор

Середня вартість цукру злетіла одразу майже на 7 гривень – з 29,86 до 36,80 гривні за кілограм. Найнижчий цінник на продукт фіксується в мережі Auchan – 34,90 гривні, а найвищий у Megamarket – 41,40 гривні за кіло.

Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Ціни на борошно

Борошно "Хуторок" пшеничне подорожчало в середньому на 3,5 гривні - з 23,15 до 26,72 гривні за кілограм. В той самий час 2-кілограмова пачка цього борошна додала у вартості трохи більше гривні та в середньому пропонується по 44,15 гривні.

Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін
Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін

Ціни на соняшникову олію

Середня вартість соняшникової олії "Щедрий Дар" збільшилася з 58,66 до 61,03 гривні за 850 мл. Але є в цій категорії і здешевлення – олія "Олейна" знизилася в ціні приблизно на 30 копійок, до 57,52 гривні за 850 мл.

Ціни на олію. Фото: скрін Мінфін
Ціни на олію. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, набір для шашлику обійдеться дорожче: як змінилися ціни на м'ясо та маринад.

Також наш портал інформував, гаманці будуть пустіти зі швидкістю світла: прогнозується зростання цін на продукти у серпні.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, посіви менші – ціни вищі: українцям пророкують подорожчання стратегічно важливої ​​крупи.