В Україні середня вартість зрідженого газу за тиждень зросла на 58 копійок – до 27,48 гривні за літр. При цьому з початку липня це паливо подорожчало на 88 копійок. Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи "А-95".

З 15 по 23 липня стався стрибок цін на автогаз, у середньому літр подорожчав на 58 копійок. Гравці ринку зазначають, що це реакція роздрібних цін на зростання оптової вартості палива.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Найбільше зріджений газ подорожчав у мережах RLS – на 1,5 гривні/літр, VST – 1,3 гривні/літр, "Кворум" – 1,2 гривні/літр та Sunoil – 1,1 гривні/літр.

Також відреагували на зростання оптових цін преміум мережі АЗС – ОККО, WOG та SOCAR. На цих станціях автогаз подорожчав на 50 копійок – до рівня 28,48–28,49 гривні за літр.

Популярні новини зараз
Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Гастроентерологи перерахували найшкідливіші ковбаси: на бутерброди краще не брати "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Ціни на автогаз. Фото: enkorr
Ціни на автогаз. Фото: enkorr

Оператори прогнозують, що протягом найближчих 7-10 днів поступове подорожчання зрідженого газу продовжиться. Ймовірно, ціна літра палива досягне позначки 30 гривень, але все залежить від "поведінки" оптових цін.

Ціни на автогаз. Фото: скрін youtube
Ціни на автогаз. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що з 1 вересня 2024 року в Україні мають зрости акцизи на пальне. Експерти прогнозують, що найбільше це позначиться саме на вартості автогазу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, дві хвилі подорожчання: як зміняться ціни на пальне в Україні.

Також наш портал інформував, перевіряйте перед кожною заправкою авто: простий тест допоможе визначити якість палива.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ви витрачатимете на АЗС пів зарплати: що потрібно робити водіям, щоб знизити витрату палива.