Уряд України розглядає можливість заморозити підвищення соціальних стандартів на наступний рік.

Про це повідомив член Комітету ВР з питань бюджету, Павло Фролов в коментарі для "Новини.LIVE".

Розмір соціальних виплат прописаний у законі про державний бюджет, і хоча фінансова ситуація в країні складна, депутати Верховної Ради (ВР) планують зробити все можливе, щоб не допустити їх заморозки.

Соціальні виплати, скріншот з відео
Соціальні виплати, скріншот з відео

"Заморожування соцстандартів – це позиція уряду, яка ґрунтується на його фінансових можливостях", – пояснив Павло Фролов, член Комітету ВР з питань бюджету. "Однак я впевнений, що остаточне рішення буде за парламентом, і він докладе всіх зусиль, щоб цього не допустити".

Популярні новини зараз
На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Київ на карантині, жителі хворіють тижнями: і це не Covid Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Фролов підкреслив, що заморожування соцвиплат матиме особливо негативний вплив на внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які опиняться фактично перед двома виборами: їхати на Захід України або повертатися додому на окуповані території. "Це категорично неприйнятний варіант", – зазначив він.

Нагадаємо, що за словами Фролова, Україна має унікальну ситуацію, коли її бюджетний дефіцит є найбільшим у світі, адже видатки вдвічі перевищують доходи. "Ситуація складна, адже війна коштує дуже дорого", – додав він.

Соціальні виплати, фото: golos.kyivcity.gov.ua
Соціальні виплати, фото: golos.kyivcity.gov.ua

Важливо зазначити, що остаточне рішення щодо соцстандартів ще не прийнято. Депутати ВР планують обговорити це питання під час розгляду проєкту бюджету на 2025 рік.

Нагадаємо, що виплати українцям опинилися під загрозою.

Як повідомляли раніше, українцям повідомили, що вони можуть отримати матеріальну допомогу на дитину.

Як писав "Знай" раніше, українки зможуть отримати фінансову допомогу.