Деяким українцям доведеться віддавати більше грошей за послуги зі збирання та вивезення побутових відходів. Тарифні зміни набудуть чинності вже з 1 серпня 2024 року.

Нові тарифи на послуги встановлюють для мешканців багатоквартирних будинків та приватного сектору у місті Чернігів. Про це йдеться на офіційному сайті міськради.

Вивіз сміття, скріншот: YouTube
Вивіз сміття, скріншот: YouTube

У місцевому комунальному підприємстві, яке займається вивезенням побутових відходів, заявили, що тарифи не переглядалися з 2021 року. За цей період сильно збільшилися витрати на оплату праці, купівлю запчастин та палива.

"Вартість послуги з вивозу сміття останній раз переглядали у 2021 році. За період її дії, відбулось збільшення вартості палива, електроенергії, автозапчастин, матеріалів, комплектуючих та комунальних послуг підприємства, підвищення мінімальної заробітної плати та інших складових витрат", - пояснили споживачам.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Вивіз сміття. Фото: скрін youtube
Вивіз сміття. Фото: скрін youtube

Як зміняться тарифи

Жителі багатоквартирних будинків, які обслуговуються за контейнерною системою, платитимуть:

  • 40,30 гривні – з контейнерами 3,0 м³;
  • 40,68 гривні – з контейнерами 1,1 м³;
  • 41,55 гривні – з контейнерами 0,75 м³.

Для мешканців приватного сектору, які обслуговуються за безконтейнерною системою, плата становитиме 48,73 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичайніші.

Також наш портал інформував, штрафу не буде, але заплатити доведеться більше: чим загрожує ігнорування повірки лічильника.

Крім того, ми писали, душ стане справжньою розкішшю: українців змусять платити по 134 гривні за куб води.