Деякі українські монети можуть мати велику цінність для колекціонерів. При цьому не завжди слід бути експертом, щоб визначити рідкість монети.

Наприклад, на спеціалізованому ресурсі violity виставили на продаж монету номіналом 2 копійки. Лот відразу зібрав десятки нумізматів, які почали боротися монету. Ставки зросли до 7000 гривень.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Як виявилося на аукціон потрапив досить рідкісний різновид, випущений у 2003 році. Такі монети не мали потрапити в обіг, але люди регулярно знаходять їх і продають.

За словами експертів, 2 копійки 2003 року – рідкісний екземпляр, який карбували невеликим тиражем для річного набору Національного банку. Зрештою, набір так і не випустили, а монети, швидше за все, потрапили в обіг.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Зараз така монета не потрапить на здачу в магазині, адже 2 копійки вивели з обігу ще 2019 року. Однак не виключено, що у когось цінний екземпляр завалявся у скарбничці.

Впізнати цінні 2 копійки 2003 просто - вони зроблені з нержавіючої сталі. Якщо монета притягується магнітом – у вас є шанс розбагатіти щонайменше на кілька тисяч гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, за нею полюють колекціонери: вилучена із обігу монета може принести 17 500 гривень.

Також наш портал інформував, нову монету номіналом 5 гривень можна продати за тисячі: чому на неї полюють колекціонери.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, відкрийте гаманець та побачите там десятки тисяч гривень: що ховається за купюрами номіналом 1 та 500 грн.