Комунальники заявили про намір переглянути тарифи одразу на дві послуги – централізоване водопостачання та водовідведення. Споживачам порадили оформляти субсидії.

Про підвищення вартості комунальних послуг попередили мешканців Ямпільської громади на Сумщині. Відповідні розрахунки опублікували на офіційному сайті громади.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

У місцевому комунальному підприємстві заявили, що востаннє тарифи на воду переглядалися наприкінці липня 2023 року, але за минулий час стали збитковими.

Зокрема, підвищити тарифи вирішили через збільшення рівня мінімальної зарплати, подорожчання електроенергії в середньому на 70%, різкий стрибок цін на паливо, запчастини та реагенти.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Згідно з попередніми розрахунками, тариф на воду для населення зросте на 25% – з 33 до 41,25 гривні за кубометр. Вартість каналізації збільшиться з 24,10 до 30,12 гривні за кубометр.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Побутовим споживачам, які належать до вразливих категорій населення, порадили оформляти субсидії чи пільги, аби подужати нові платіжки.

"Підвищення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для соціально незахищених та малозабезпечених верств населення буде компенсовано через пільги та субсидії які, згідно законодавства, може безперешкодно оформити кожна родина", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, обмеження та штрафи: що приготували тим, хто ухиляється від сплати комунальних послуг.

Також наш портал інформував, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники закликали споживачів оновити важливі дані: ігнорування може вдарити по гаманцю.