Виявляється, що громадяни в Україні, які не мають офіційної роботи, можуть щомісяця отримувати по 12 000 грн. Однак, як відомо з прислів'я - безкоштовний тільки сир у мишоловці. Тому є одна дуже важлива умова.

Справа в тому, що такі виплати гарантує держави за умови, що людина приєднається до виконання корисних для суспільства робіт під час воєнного стану. Йдеться саме про область, де проживає громадянин.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Державної служби зайнятості.

"Армія відновлення", скріншот: Державна служба зайнятості
"Армія відновлення", скріншот: Державна служба зайнятості

Діяльність "Армії відновлення" у регіонах

Як зазначають у Держслужбі, на кінець липня до "Армії відновлення" щодо виконання суспільно корисних робіт приєдналися десятки тисяч громадян по всій країні.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

"З початку дії проекту "Армія відновлення" до виконання суспільно корисних робіт в Україні залучено понад 158 тис. безробітних", - йдеться у повідомленні.

"Армія відновлення", скріншот: YouTube
"Армія відновлення", скріншот: YouTube

Так, починаючи з жовтня 2022 року, Держслужба зайнятості видала 158 092 направлення громадянам на виконання робіт. З цієї кількості найбільше залучили безробітних:

- у Харківській області - 26 364 напрямки;
- Донецькій – 18 872;
- Київській – 17 390;
- Чернігівській – 17 347;
- Полтавській – 16 541.

Загалом у проекті беруть участь 19 регіонів.

Які суми виплатили українцям

Як зазначає Державна служба зайнятості, на виплату заробітної плати за участь в Армії відновлення вже направили 1,23 млрд. гривень. Оплата праці за виконання громадсько-корисної роботи за повний відпрацьований місяць становить 2024 року 12 тис. гривень.

З учасниками відповідних робіт укладають строкові трудові договори відповідно до Кодексу законів про працю України. До таких робіт можуть приєднуватись працездатні особи, зокрема які не підлягають призову на військову службу, у яких за віком та станом здоров'я немає обмежень до роботи в умовах військового стану.

Також разом із офіційно зареєстрованими безробітними на таких роботах можуть працювати внутрішньо переміщені особи (ВПО).

Нагадаємо, вже з серпня українці отримають нові соціальні виплати – кому прийдуть гроші.

Раніше повідомлялося, що доведеться робити ставку: яка вигода може бути у пенсіонера в Україні при купівлі стажу.

Також, українцям стало простіше отримати субсидію, але призначать не всім: головні зміни літа 2024 року.