Лічильники газу, як і інші прилади обліку, з часом зношуються та потребують заміни, щоб правильно вимірювати обсяги споживання. Цю процедуру проводить оператор ГРМ і теоретично споживач може від неї відмовитись, але робити це не рекомендується.

Що буде, якщо відмовитись від заміни старого лічильника та хто заплатить за встановлення нового, пояснили фахівці Дніпровської філії "Газмережі".

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube
Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

Планова заміна газових лічильників проводиться регулярно. Це обов'язкова процедура, яка гарантує, що нарахування за спожитий газ будуть правильними. При цьому зі споживача не береться плата за встановлення нового лічильника - послуга надається за рахунок оператора ГРМ.

"Роботи по заміні приладів обліку газовики виконують безкоштовно. Споживач газу має лише забезпечити вільний доступ до встановленого лічильника. Для заміни приладу слід заздалегідь відсунути меблі, зняти навісні полиці - прибрати все, що може перешкоджати проведенню монтажних робіт", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube
Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

Якщо споживач відмовляється від встановлення нового приладу обліку, фахівці оператора ГРМ складають Акт про порушення. Далі це може призвести до відключення домогосподарства від газової мережі.

"На підставі даного Акту розподіл газу на об’єкт споживача може бути припинений", - попереджають газовики.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, хаос у платіжках нікому не потрібен: "Газмережі" нагадали важливе правило для всіх клієнтів.

Також наш портал інформував, газові лічильники українців перевірять за декількома параметрами: хто може отримати штраф.

Крім того, ми писали, відключення споживачів: через які помилки можуть виникнути проблеми з газовиками.