Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками по комуналці, є дуже важлива інформація. Тож якщо вчасно не пройти важливу процедуру, то переплати за комунальні послуги не уникнути. Ця інформація стосується всіх власників будинків із встановленими лічильниками.

Перевірка лічильників є обов'язковою процедурою для всіх власників будинків, де вони встановлені. Якщо не пройти вчасно, показання лічильників вважатимуть недійсними, а суми у платіжках значно зростуть.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню від комунального концерну "Центр комунального сервісу".

Лічильник газу. Фото: скрін youtube
Лічильник газу. Фото: скрін youtube

Чому потрібно здійснювати перевірку лічильників

Своєчасна перевірка квартирних лічильників дозволяє встановити їхню справність та правильне нарахування споживаних обсягів комунальних послуг. У разі виявлення несправності — вчасно вжити заходів.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Чому правоохоронці заплющують очі на правопорушення співробітників ТЦК У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Смарт-лічильники. Фото: скрін youtube
Смарт-лічильники. Фото: скрін youtube

Якщо вчасно не виконати повірку лічильника, його можуть зняти з абонентського обліку і постачальники послуг не зможуть використовувати показання для нарахувань. Нарахування будуть проводитися за показаннями загальнобудинкового лічильника, а у разі його відсутності – за нормою. Це означає, що суми у платіжках можуть значно зрости.

Лічильник газу. Фото: скрін youtube
Лічильник газу. Фото: скрін youtube

Як здійснити перевірку лічильника

Для перевірки лічильника сам споживач повинен звернутися на водоканал або спеціальні служби, які надають такі послуги. Зробити це потрібно в встановлені терміни. За перевірку лічильників споживач також має сплатити самостійно.

Після метрологічної перевірки приладів обліку води та тепла споживач повинен обов'язково передати інформацію до обленерго та теплоенерго.

Оформлення документів, фото: Facebook
Оформлення документів, фото: Facebook

При цьому необхідно надати скан-копії таких документів:

- свідоцтва про проходження перевірки;

- протоколу перевірки/акту виконаних робіт з перевірки лічильника, якщо перевірка здійснювалася на місці без демонтажу лічильника;

- актів демонтажу та монтажу лічильника;

- актів опломбування та розпломбування, якщо перевірка проводилася з демонтажем;

- фото лічильників станом на дату звернення та вказати адресу проживання.

Нагадаємо, відключення світла може затягтися: які причини.

Раніше повідомлялося, що підготовка до непростої зими: комунальники розповіли, як зменшити плату за тепло.

Також, українцям приготували подорожчання ще двох тарифів: за що доведеться платити більше.