Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до керування автомобілем або навіть є власниками транспортних засобів, у нас є дуже важлива інформація. Так, на фото ослаблення гривні, з середини липня, почали активно змінюватись і цінники, які бачать водії перед заїздом на АЗС.

В Україні активно почали повзти вгору ціни на бензин та дизельне паливо.

Про це стало відомо завдяки інформації від експертів групи "А-95".

Ціни на АЗС, скріншот: Informator
Ціни на АЗС, скріншот: Informator

Згідно із відкритою інформацією, у середньому з 15 по 23 липня бензин марки А95 подорожчав на 0,05 грн, А-95+ – на 0,08 грн, а ДП – на 0,09 грн. Експерти пояснюють це явище зростанням вартості імпортного палива через валютні коливання.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган
Показати ще

Як відомо, за тиждень курс долара щодо гривні зріс на 0,24 грн/$. З початку місяця зміни становили вже 0,73 грн/$.

Ціни на АЗС, скріншот: Informator
Ціни на АЗС, скріншот: Informator

Повідомляється, що найбільших змін у ціновій політиці на українських АЗС помічено паливо А95. У деяких мережах ціни зросли одразу на 1 гривню за літр. Як правило, йдеться про малих гравців на ринку. Великі сітки намагаються не допускати різких стрибків.

Також важливо розповісти, що український парламент у другому читанні підтримав законопроект щодо підвищення акцизного податку на пальне. Як зміняться ціни на бензин, дизель та автогаз. Акцизи на пальне в Україні підніматимуться у кілька етапів – до 2028 року. Перше відбудеться вже з 1 вересня 2024 року.

Нагадаємо, українцям у деталях розповіли, для чого різко підвищуватимуть податки: "Немає іншого шляху...".

Раніше повідомлялося, що з 1 вересня зросте податок на паливо: що буде з цінами на бензин, дизель і скраплений газ.

Також, до літра плюс 10 грн: як в Україні з 1 вересня зміняться ціни на солярку, газ та бензин.