Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є ціла низка дуже важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили ціни на продукти із відділів "молочки".

Молочні продукти, такі як молоко, сир і сметана, відіграють важливу роль у раціоні людини завдяки своєму багатому поживному складу та численним корисним властивостям. Вони містять білки, необхідні амінокислоти, жири, вітаміни та мінерали.

Давайте дізнаємося разом, як у липні змінилися ціни на основні молочні продукти порівняно з червнем 2024 завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Ціни на молочку, фото: Знай.ua
Ціни на молочку, фото: Знай.ua

Вартість молока

Згідно з відкритою інформацією, молоко "Простонаше" з жирністю 1% (900 мл) значно подешевшало. Якщо у червні його середня ціна становила 43,74 грн., то поточна середня ціна знизилася до 34,22 грн., що на 21,8% менше.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Навпаки, молоко "Яготинське" 2,6% жирності (900 мл) трохи подорожчало. Його середня ціна зросла із 43,09 грн. у червні до 42,28 грн. у поточному періоді, показавши незначне зниження на 1,9%.

Ціни на молоко, скріншот: Minfin
Ціни на молоко, скріншот: Minfin

Вартість сиру

Сир "Простонаше" 9% жирності (300 г) продемонстрував зниження ціни. Якщо у червні його середня вартість була 78,22 грн., то зараз вона становить 74,62 грн., що на 4,6% менше.

Ціни на сир, скріншот: Minfin
Ціни на сир, скріншот: Minfin

Вартість сметани

Сметана "Президент" 15% жирності (350 г) також подорожчала. Її середня ціна збільшилась із 39,93 грн. у червні до 42,27 грн. у поточному періоді, показавши зростання на 5,9%.

Ціни на сметану, скріншот: Minfin
Ціни на сметану, скріншот: Minfin

Нагадаємо, захмарні цінники на зелень: у супермаркетах різко подорожчали зелена цибуля, петрушка та кріп.

Раніше повідомлялося, чай із булочками – не для всіх: супермаркети змінили ціни на цукор, борошно та сіль.

Також, набір для шашлику обійдеться дорожче: як змінилися ціни на м'ясо та маринад.