Німеччина стала однією з найбільш гостинних країн для українських біженців. Після початку повномасштабної війни тут знайшли притулок понад 1,2 мільйона наших співвітчизників. Але виявилося, що не все так просто: багатьом українцям загрожують великі штрафи – до 25 тисяч євро.

Основна причина штрафів – це несвоєчасна подача податкової декларації. Якщо ви працюєте у Німеччині, навіть на неповний робочий день, ви зобов'язані сплачувати податки.

робота за кордоном
робота за кордоном

Термін подання декларації за минулий рік закінчується 2 вересня 2024 року. Якщо не подати документацію вчасно, передбачено штрафи: 0,25% від суми за кожний місяць прострочення, але не більше 25 тисяч євро.

Якщо ваш річний дохід не перевищує 12 174 євро (для самотніх осіб) або 23 118 євро (для сімейних пар), податкову декларацію подавати не потрібно. Але якщо ви заробили більше – обов'язково подавайте декларацію вчасно, щоб уникнути штрафів.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Як підготуватися до подачі декларації?

  • Зберігайте всі документи: контракти, платіжні відомості, квитанції про сплату податків.
  • Консультуйтеся з податковими консультантами: вони допоможуть правильно заповнити декларацію.
  • Використовуйте онлайн-сервіси: в Німеччині є безліч онлайн-платформ, де можна заповнити декларацію.

Нагадаємо, що з 27 червня набув чинності новий закон про громадянство. Тепер, щоб отримати німецький паспорт, потрібно прожити у країні 5 років, а не 8, як це було раніше. Причому можна не відмовлятися від українського громадянства.

Нагадаємо, Біженці у Чехії з вересня стануть бідніше: доведеться виживати

Раніше ми розповідали, що Українцям у Словаччині дають гроші на перший час — кому і скільки готові платити

Також, З речами - на вихід: українців у Литві позбавлятимуть безкоштовного житла