ПФУ крім пенсій здійснюватиме виплати щомісячної грошової допомоги. Деякі українці зможуть отримувати від 7 до 21 тисяч гривень. Хто може розраховувати на такі виплати, розповіли в одному з управлінь Пенсійного фонду.

Розраховувати на щомісячну грошову виплату можуть особи, які брали безпосередню участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності України з 2014 року. Розмір допомоги залежить заслуги конкретної людини.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Так, найвища щомісячна виплата у розмірі трьох мінімальних зарплат – 21,3 тисячі гривень (станом на 1 січня 2024 року) надається громадянам, які мають звання Герой України з врученням ордена Золота Зірка.

Виплати у розмірі двох мінімальних зарплат (14,2 тисячі гривень) надаються українцям, які отримали орден Богдана Хмельницького трьох ступенів.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Щомісячна допомога у розмірі однієї мінімальної зарплати (7,1 тисячі гривень) виплачується особам з орденом За мужність трьох ступенів. Така сама виплата призначається власникам ордена княгині Ольги трьох ступенів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як отримати додаткову пенсію у десятикратному розмірі – українцям розповіли, хто має право на щедру допомогу.

Також наш портал інформував, навіть у ПФУ йти не потрібно: комусь автоматично призначать доплати до пенсії в серпні.

Крім того, ми писали, важливо для кожного пенсіонера: українців попередили про зміни.