Українці та інші біженці, які живуть у Польщі, мають унікальну можливість розповісти свої історії та отримати за це гроші. Журнал „Kontakt” запускає проект „Щоденники біженців”, щоб дати голос тим, хто постраждав від міграційної кризи.

Зазвичай у Польщі багато говорять про біженців, але рідко запитують їх самих про їхні історії. Проект „Щоденники біженців” має на меті змінити це, надавши біженцям можливість поділитися своїм досвідом. Це може бути у формі щоденників, мемуарів, віршів, малюнків чи фотографій.

Українські біженці. Фото: скрін youtube
Українські біженці. Фото: скрін youtube

Якщо ви біженець і живете в Польщі, ви можете подати свою роботу до 15 серпня 2024 року. Обсяг тексту не повинен перевищувати 40 тисяч знаків, а файли з зображеннями мають бути до 30 МБ. Роботи можна подавати українською, польською, англійською та іншими мовами. Перш ніж надсилати роботу, необхідно заповнити форму на сайті журналу.

Автори відібраних робіт отримають по 500 злотих. Якщо вашу роботу також опублікують у книзі, ви отримаєте ще 500 злотих. Книга з вибраними історіями з'явиться у продажу з 1 грудня 2024 року. Найкращі роботи вибиратимуть відомі експерти, такі як Агнешка Холланд та Яніна Очойська.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

„Щоденники біженців” допоможуть людям зрозуміти справжні історії та виклики, з якими стикаються біженці. Це покаже, що вони не просто жертви, а активні члени суспільства, які мають чим поділитися.

Проект підтримують мерія Варшави та мережа IKEA. Співпрацюють також організації Grupa Granica, Chebem i Solą і Центр досліджень міграції Варшавського університету.

Нагадаємо, Для ВПО створили важливий сервіс

Раніше ми розповідали, що З речами - на вихід: українців у Литві позбавлятимуть безкоштовного житла

Також, З 1 800 до 1 350: Ірландія зменшує щомісячну допомогу українцям