На Житомирщині склалася ситуація, коли водопостачання здійснюватиметься лише за наявності електроенергії. Причина - брак грошей на купівлю палива для генераторів. Про це йдеться у сюжеті "Суспільного".

У місті Коростишів комунальне підприємство "Водоканал" заявило про критичну ситуацію через часті відключення світла.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Роботу обладнання під час відключення електроенергії забезпечують генератори, але забезпечити необхідну кількість палива підприємство не може.

На дві години роботи генераторів потрібно близько 60 літрів палива, а водоканал надає послуги за тарифами 2021 року і не має коштів для купівлі цього ресурсу. Також ситуацію ускладнюють великі борги споживачів.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

У свою чергу, у міськраді також заявляють, що грошей немає і вирішити проблему водоканалу не можуть. Водоканальники наголосили, що якщо питання з паливом чи графіками відключень не вирішиться, то без електропостачання не буде й води у будинках мешканців.

"Якщо не буде надаватися пальне на генератори, у разі відключення електроенергії, подача води по місту відключиться сама. Місто буде без води, поки не включать центральну електроенергію по РЕМу", - кажуть у водоканалі.

Раніше портал Знай повідомляв, тарифні зміни з 1 серпня: на Київщині подорожчає холодне водопостачання.

Також наш портал інформував, платіжка страшніша за фільм жахів: українцям встановили тариф на воду вдвічі вищий, ніж у Польщі.

Крім того, ми писали, боржникам виплатять допомогу, щоб розрахуватись за комунальні послуги: кому випаде унікальний шанс.