У розпал літа українці виявляють у своїх комунальних платіжках досить нетипові нарахування – плату за прибирання снігу. На незвичну ситуацію поскаржилися мешканці Івано-Франківська. Про це повідомило місцеве видання "Галка".

Мешканка Івано-Франківська у себе у facebook заявила, що отримала від комунального підприємства платіжку за червень, у якій нарахували 3,19 гривні за прибирання снігу. Сума невелика, але звідки взявся сніг влітку – питання.

Комунальники, скріншот: YouTube
Комунальники, скріншот: YouTube

"Отримали роздруківку за червень 2024 по "Комфортному домі" і виявляється в нас в червні місяці здійснювали прибирання снігу", - написала жінка.

Платіжка. Фото: скрін Facebook
Платіжка. Фото: скрін Facebook

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Київ на карантині, жителі хворіють тижнями: і це не Covid Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

На ситуацію відреагував заступник міського голови Івано-Франківська Михайло Смушак. Чиновник пояснив, що в цьому випадку немає жодної помилки, оскільки тариф розраховується на рік вперед і включає до списку всі послуги, які протягом року має надавати комунальне підприємство.

Комунальник, фото з вільних джерел
Комунальник, фото з вільних джерел

Він наголосив, що такі розрахунки, де міститься прибирання снігу влітку, проводяться щороку. Фактично це можна назвати накопичувальною системою – люди платять протягом року, щоб узимку не віддавати космічні суми.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Це частина системи": комунальники вигадали схему, за якою українці ще більше заплатять за опалення.

Також наш портал інформував, комунальники закликали споживачів оновити важливі дані: ігнорування може вдарити по гаманцю.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Київводоканал" заявив про необхідність перегляду тарифів: подорожчання може пройти у два етапи.