Пенсійний вік в Україні – 60 років. Ця норма діє як чоловіків, так жінок. Проте, деякі громадяни можуть вийти на заслужений відпочинок достроково. Про це нагадали у Пенсійному фонді.

Серед категорій українців, які мають право вийти на пенсію на особливих умовах, – багатодітні матері. Також матері осіб з інвалідністю з дитинства.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Так, якщо жінка виховала до 6-річного віку щонайменше п'ятьох дітей, то вона може оформити пенсію з 50 років. Але при цьому кількість страхового стажу має бути не менше ніж 15 років.

"Жінки, які народили п’ятьох або більше дітей та виховали їх до шестирічного віку, матері осіб з інвалідністю з дитинства, які виховали їх до зазначеного віку, мають право на дострокову пенсію за віком після досягнення 50 років та за наявності страхового стажу не менше як 15 років" , - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Для призначення дострокової пенсії потрібно надати до ПФУ документи про народження дітей, а також про інвалідність, за потреби.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, нові вимоги для виходу на пенсію: левова частка українців зіткнеться з проблемами.

Також наш портал інформував, більше грошей на старість: українцям обіцяють гідні пенсії, але платити за це доведеться вже зараз.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, Пенсійний фонд почне виплачувати нові види допомоги: хто отримає.