Українців попередили про тарифні зміни. З 1 серпня почнуть діяти нові ціни на воду, а з 1 жовтня – на опалення.

Коригування тарифів провели у місті Шепетівка у Хмельницькій області. Про це повідомляється на офіційному сайті міської ради.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Тариф на воду буде встановлений на рівні 43,74 гривні за кубометр, каналізація – 39,81 гривні за кубометр. Водночас вартість централізованого водовідведення для споживачів, які є суб'єктами господарювання у сфері централізованого водовідведення, становитиме 38,75 гривні за куб.

Комунальні платіжки, скріншот: YouTube
Комунальні платіжки, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

У міськраді наголосили, що це подорожчання не торкнеться побутових споживачів. Для населення буде збережено діючі тарифи.

"Тариф зміниться з 1 серпня 2024 року. Наголосимо, що для населення і надалі будуть застосовуватися тарифи, встановлені рішенням виконавчого комітету №270 від 16.08.2023 року", - йдеться у повідомленні.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Крім того, з 1 жовтня 2024 року до 30 вересня 2025 року буде встановлено новий тариф на теплову енергію для населення: 2874,62 грн/Гкал (без ПДВ) та 3449,54 грн/Гкал (з ПДВ).

Оскільки в Україні діє мораторій на зростання тарифів, то побутові споживачі платитимуть за тепло в опалювальному сезоні за цінами, які діяли станом на 24 лютого 2022 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тарифи на квартплату зростуть: платити більше доведеться вже з 1 серпня.

Також наш портал інформував, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, про низькі тарифи на воду можна забути: нові платіжки заберуть ще більше грошей.