В Україні внесли зміни до процедури призначення житлових субсидій, зробивши отримання допомоги більш простим та швидким. Деталі розкрив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Чиновник заявив, що рішенням Кабінету міністрів було ліквідовано зайву бюрократію у взаємодії між Пенсійним фондом та ОСББ. Так, призначення субсидії стане швидшим та простішим.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

"Це, зокрема, житлові субсидії. Зараз спрощуємо взаємодію між ОСББ і Пенсійним фондом, що їх нараховує. Прибираємо зайву бюрократію і таким чином прискорюємо всі процедури", - зазначив Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр наголосив, що ефективна та адресна соціальна допомога - один із громадських запитів. Уряд активно працює у цьому напрямі.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган
Показати ще

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що в Україні готуються запровадити новий вид соціальної підтримки – субсидію на житло. Дана допомога надаватиметься громадянам зі статусом ВПО, за умови, що їхні витрати на оренду житла перевищують 30% сукупного доходу домогосподарства.

Коли програму буде запущено, подати заявку на субсидію можна буде дистанційно – через електронний кабінет ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, забули вказати – допомоги не чекайте: ПФУ нагадав про нюанс при оформленні субсидії.

Також наш портал інформував, призначать субсидію навіть за наявності боргу: які документи потрібно віднести до ПФУ.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, кого з українців можуть позбавити субсидії: юрист назвала підстави для припинення виплат.