У серпні деяким українським пенсіонерам автоматично призначать доплати до пенсії. Розмір виплати залежатиме від вікової категорії людини. Про це йдеться у матеріалах Пенсійного фонду України.

В останній місяць літа деякі українці матимуть змогу отримати надбавку до пенсії за віком. Доплата призначається Пенсійним фондом автоматично без попереднього обігу пенсіонера. Однак деякі умови мають бути дотримані.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Надбавку за віком отримають пенсіонери, які:

  • досягли 70-річного віку;
  • мають пенсійні виплати не вище ніж 10 340,35 гривні.

Розмір цієї доплати залежить від вікової категорії, до якої належить пенсіонер. Так, в осіб віком від 70 до 74 років найскромніший бонус – 300 гривень.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Далі доплата збільшується:

  • від 75 до 79 років – 456 гривень;
  • від 80 років – 570 гривень.

Вікова доплата призначається у місяці, коли пенсіонер досягає зазначеного віку. Встановлена ​​сума виплачується щомісяця разом із основним розміром пенсії.

Існує також надбавка для тих, кому виповнилося 100 років. Її запровадили ще у 2012 році, а її розмір становить 189,8 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна, і навіть потрібно: українцям дозволили ставати пенсіонерами до 60-ти, як цього досягти.

Також наш портал інформував, більше грошей на старість: українцям обіцяють гідні пенсії, але платити за це доведеться вже зараз .

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Була б більше, якби не робота": українцям відповіли, чому за великого стажу маленька пенсія.