Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальністю ставляться до своїх квитанцій з комуналки, є дуже важлива інформація. Так, деяким українцям вже у вересні прийдуть платіжки з більшими сумами. Тарифи на водопостачання та водовідведення підвищать.

Нещодавно в Україні підвищили тариф на світло. Водночас у багатьох містах дорожчають інші комунальні послуги. Так, із серпня частині українців доведеться платити більше за централізоване водопостачання та водовідведення.

Варто зазначити, що йдеться про мешканців Підгайцівської громади Волинської області, і про підвищення тарифів попередила місцева влада.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Як запевняють представники влади, збільшення тарифів є необхідністю, оскільки витрати на ремонт та заміну застарілих мереж зросли. Крім того, подорожчала низка складових, електроенергія та паливо.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців
Показати ще

Тим не менш, місцевих жителів запевняють, що підвищення мінімальне — його вистачить лише на покриття мінімальних витрат і не накопичення боргів.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Скільки доведеться платити

З 1 серпня будуть встановлені такі тарифи:

- кубометр води – 22,31 гривні;
- каналізація - 29,54 гривні за куб.

Споживачам, які не мають лічильників, доведеться платити за воду 142,78 гривні на місяць з однієї людини, а за каналізацію — 189,06 гривні на місяць з людини. Для зниження сум у платіжках споживачам рекомендують встановити лічильники.

Нагадаємо, пільгу дадуть навіть родичам: хто в Україні отримав право на 50% знижки щодо комуналки.

Раніше повідомлялося, як заплатити за газ, якщо спізнюються платіжки: "Нафтогаз" поділився корисною інструкцією.

Також, "Це частина системи": комунальники вигадали схему, за якою українці ще більше заплатять за опалення.