Українці зобов'язані регулярно віддавати квартирні лічильники на повірку. Процедура є обов'язковою і при невиконанні є ризик сильно переплатити за комунальні послуги. Про це попереджає Комунальний концерн "Центр комунального сервісу".

Раз на декілька років побутові споживачі повинні проводити повірку лічильників. Процедуру можна замовити у спеціалізованих компаніях, які мають відповідну ліцензію.

Повірка лічильників Фото: скрін youtube
Повірка лічильників Фото: скрін youtube

Міжповірочний період кожного лічильника визначається індивідуально. Дату перевірки можна дізнатися, зокрема, у паспорті приладу обліку. Нерідко і сам постачальник послуг нагадує необхідність пройти процедуру.

Якщо лічильник не пройде вчасно перевірку, його показники вважатимуться недійсними. Рахунок за спожиті послуги виставлятиметься на підставі показників загальнобудинкового лічильника або за нормами споживання.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Повірка лічильника Фото: скрін youtube
Повірка лічильника Фото: скрін youtube

"Якщо вчасно не виконати повірку лічильника, він може бути знятий з абонентського обліку, і постачальники послуг не зможуть використовувати показання для нарахувань. Натомість нарахування здійснюватимуться за показаннями загальнобудинкового лічильника, а в разі його відсутності – за нормою", - попередили українців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, буде лише 20 днів: українці можуть втратити купу грошей через газові лічильники.

Також наш портал інформував, споживачам електроенергії загрожують штрафні санкції: змусять платити по 10 гривень за кВт.

Крім того, ми писали, газові лічильники, плити, котли та вентиляція: українцям влаштують парад перевірок – на кого чекати неприємностей.