Верховна Рада у другому читанні підтримала законопроєкт щодо підвищення акцизного податку на пальне. Як зміняться ціни на бензин, дизель та автогаз, розповів директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Акцизи на пальне в Україні підніматимуться у кілька етапів – до 2028 року. Перший відбудеться вже з 1 вересня 2024 року.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

За словами Сергія Куюна, податок на бензин з 1 вересня зросте на 1,5 гривні/літр, на дизельне паливо – на 2 гривні/літр, а на скраплений газ – на 5 гривень/літр.

Втім, це ще не означає, що всі види палива неминуче дорожчатимуть. Фахівець вважає, що підвищення акцизів на бензин і дизель може пройти непомітно, якщо дозволить ситуація на світовому ринку. В той самий час, вартість автогазу зросте, але катастрофи не відбудеться.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

АЗС, скріншот: YouTube
АЗС, скріншот: YouTube

"По бензину та дизелю взагалі є всі шанси пройти непомітно, якщо світовий ринок у серпні просяде. Газ здорожчає. Але все рівно залишиться дуже вигідним пальним. Зараз він дешевше бензину на 30 грн, буде - на 27", - упевнений експерт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ви витрачатимете на АЗС пів зарплати: що потрібно робити водіям, щоб знизити витрати пального.

Також наш портал інформував, аномальна спека веде до перебоїв із бензином: можуть бути проблеми з пальним.

Крім того, ми писали, ціни увійшли до зони "турбулентності": на яких АЗС подорожчав автогаз.