В Україні падають ціни на молоду картоплю, цибулю, а також буряк. Скільки коштують овочі, показують дані моніторингу проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Через спекотну та посушливу погоду українським фермерам довелося прискорити темпи збирання врожаю картоплі. Це спровокувало різке збільшення продукції на ринку, що призвело до негативного цінового тренду.

Молода картопля, скріншот: YouTube
Молода картопля, скріншот: YouTube

Виробники готові відвантажувати картоплю нового врожаю за ціною від 8 до 15 гривень за кілограм. Усього за тиждень вартість овочів у середньому знизилася на 27%.

Втім, незважаючи на стрімке зниження ціни, молода картопля цього сезону в середньому на 20% дорожча, ніж минулого року. Але виробники прогнозують подальше здешевлення овочу, якщо темпи збуту не прискоряться.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube
Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Ціни на цибулю та буряк

Цибуля нового врожаю в середньому продається в супермаркетах по 10,97 гривні за кілограм. Цінник зменшився майже вдвічі, якщо порівнювати з попереднім місяцем.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Молодий буряк у липні також помітно подешевшав. Середня вартість коренеплоду знизилася з 45,12 до 20,20 гривні за кілограм.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, слід робити запаси, поки продавці тішать цінами: які популярні продукти можна купити чи не за копійки.

Також наш портал інформував, улюблена рибка тепер на вагу золота: різко злетіли ціни на скумбрію, оселедці та сардини.

Крім того, ми писали, соняшникова олія, гречка та хліб несподівано подорожчали: як змінилися ціни у супермаркетах.