Ситуація з курсом долара в Україні може як погіршуватись, так і покращитись. Про це розповів професор Київської школи економіки, президент CFO Club Ukraine Михайло Колісник в ефірі Громадського радіо.

Економіст заявив, що Україна має не дуже хороші коротко- та середньострокові перспективи, через які курс долара найближчим часом зростатиме. Однак піддаватися паніці не варто, адже ризику катастрофи наразі немає.

Курс долара. Фото: Youtube
Курс долара. Фото: Youtube

Михайло Колісник зазначив, що влітку люди активніше здають іноземну валюту, але цього року тенденція не збереглася. На додаток були затримки із зовнішнім фінансуванням. Все це короткострокові перспективи, що негативно впливають на курс гривні.

За прогнозами спеціаліста, до кінця року українці можуть побачити долар за 45 гривень.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам
Показати ще

"Таким чином, на жаль, будемо й надалі мати послаблення нашої національної валюти. Планка у 45 грн може бути досягнута у перспективах цього року", - вважає експерт.

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

Проте є позитивний сценарій. Михайло Колісник заявив, що восени національна валюта може зміцніти, адже відбудеться збір та продаж урожаю, що забезпечує більшу частину українського експорту та надходження валютної виручки.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, банкір спрогнозував зростання курсу долара в Україні: до яких цифр готуватися.

Також наш портал інформував, Нацбанк обмежить перекази між картками: як це вплине на гаманці українців.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, платежі за комуналку залишаться "в законі": які ліміти встановить Національний Банк на банківські картки.