У зимовий період комунальні послуги забирають багато грошей, особливо дорого обходиться опалення. Втім є можливість зменшити плату за тепло. Про це повідомляють фахівці "Облтеплокомуненерго".

Побутовим споживачам дали шанс спростити проходження опалювального сезону. Комунальники заявили про запровадження додаткового рядка у рахунках, у якому зазначено рекомендований авансовий платіж.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

За своїм бажанням споживачі можуть у літній період внести частину оплати за тепло на майбутнє та взимку віддавати значно менші суми. Також це допоможе уникнути накопичення боргів та застосування штрафів.

"Такий підхід зробить зимові рахунки за опалення більш збалансованими, та зменшить навантаження на сімейний бюджет жителів області. Окрім того він дасть можливість споживачам уникнути накопичення боргів та штрафних санкцій за прострочення оплати за опалення", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Своєю чергою, комунальникам така ініціатива дозволяє залучити додаткові кошти для підготовки до нового опалювального сезону, зокрема проведення ремонтів та обслуговування котельного обладнання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Потрібно готуватися до різних сценаріїв": як працюватимуть котельні в умовах енергокризи.

Також наш портал інформував, "Ви проїли гроші": кожній квартирі тепер цинічно пропонують заплатити по 4 тисячі доларів, щоб бути зі світлом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, газові лічильники, плити, котли та вентиляція: українцям влаштують парад перевірок – кому чекати на неприємності.