Послуги таксі стрімко дорожчають останніми місяцями через цілу низку факторів, зокрема, брак кадрів, зростання цін на імпортні запчастини, паливо та девальвацію гривні. Про це йдеться у матеріалі "РБК-Україна".

У Києві, як мінімум, кілька операторів значно підвищили вартість проїзду в таксі. За оцінками деяких споживачів, аналогічні поїздки в травні коштували майже половину дешевше, втім, перевізники наводять інші цифри.

Таксі, скріншот: YouTube
Таксі, скріншот: YouTube

Наприклад, у компанії Bolt заявили, що за останні місяці середні ціни на послуги зросли на 10-25% залежно від міста. Проїзд дорожчає через зміну вартості палива, подорожчання ремонту авто, а також скорочення кількості активних водіїв.

Таксі, скріншот: YouTube
Таксі, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

В той самий час в Uklon подорожчання послуг таксі пояснили значним підвищенням попиту. У компанії заявили, що зростання кількості пасажирів перевищує зростання кількості водіїв.

Як змінюватиметься вартість таксі надалі

У компанії Uklon прогнозують збільшення середньої вартості замовлення через підвищення акцизів на паливо в другій половині цього року.

Таксі, скріншот з відео
Таксі, скріншот з відео

Водночас директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн упевнений, що ціни на пальне не мають такого суттєвого впливу на вартість послуг таксі. За його словами, головна причина подорожчання – девальвація гривні, через що дорожчають імпортні запчастини до автомобілів та, відповідно, вартість обслуговування авто.

Раніше портал Знай повідомляв, маршрутки, тролейбуси та метро: чи підвищуватимуть тарифи на проїзд у Києві.

Також наш портал інформував, для тебе – один квиток, для сумки – інший: в Україні офіційно погодилися на нові правила у транспорті.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, перевізники скаржаться на економічно застарілі тарифи: на скільки може подорожчати проїзд.