В Україні, незважаючи на повномасштабне вторгнення Росії, українці продовжують отримувати пенсії та інші соціальні виплати. Особливо це важливо для військовослужбовців, котрі захищають країну.

Експерт із пенсійних питань Сергій Коробкін поділився з виданням "На пенсії" інформацією про пенсійне забезпечення для військовослужбовців.

Коробкін пояснив, що військові, які служать в армії довгий час або в інших силових структурах, наприклад, у поліції, мають право на пенсію за вислугою років. Для цього використовується спеціальний закон, який визначає умови призначення такої пенсії.

Військові, фото: Facebook
Військові, фото: Facebook

Військові можуть вийти на пенсію:

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати
Показати ще
  • Незалежно від віку, якщо вони мають 25 років військової вислуги, або 20 років для льотчиків та підводників.
  • У 45 років, якщо на момент звільнення вони мають не менше 25 років загального стажу, включаючи певну кількість календарних років служби.
  • У 45 років, якщо вони мають 20 років військової вислуги, незалежно від загального стажу.

Експерт також зазначив, що певні види служби можуть враховуватися у вислугах років у полуторному, подвійному і навіть потрійному розмірі. Наприклад, періоди участі у бойових діях зараховуються у потрійному розмірі.

Нагадаємо, доведеться запастися терпінням: чому пенсії та соцвиплати "встали на паузу"

Раніше ми писали про те, що українці можуть отримувати пенсію в 15 000 грн: за якої умови

Крім того, Знай.ua повідомляв, доведеться доплатити, щоб вийти на пенсію в 60 років: кому час відкладати гроші