Попит на сонячні панелі в Україні значно зріс, і їх можна побачити навіть на багатоповерхівках. Панелі використовуються для зарядки ноутбуків та телефонів, але для забезпечення всієї квартири сонячної енергії не вистачить.

Для встановлення панелей потрібні самі панелі та зарядна станція. Вартість такої системи може становити близько 25 тисяч гривень. Наприклад, у Київській області панель на 350 Вт може виробляти 259 кВт-год на рік, що еквівалентно 1118,8 грн.

Сонячні панелі. Фото: скрін youtube
Сонячні панелі. Фото: скрін youtube

Але окупність займає десятиріччя. В Одеській області такий же комплект може генерувати 306 кВт-год на рік, що коштує 1321,9 грн. Киянин Олександр придбав панель на 300 Вт за 6 тисяч гривень, яка виробляє до 260 кВт-год на рік.

Окупність за старою ціною становить 5,3 року, за новою – 9 років. Інший користувач, Юрій, купив панель за 145 доларів і отримує до 80 Вт на годину.

Популярні новини зараз
На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Сонячні панелі / фото: скріншот Youtube
Сонячні панелі / фото: скріншот Youtube

Сонячні панелі не можуть повністю забезпечити потреби квартири через обмежену площу для їх встановлення. Для повної енергонезалежності потрібно більше панелей та системи накопичення енергії.

Також наш портал інформував, ОСББ пропонують мільйони компенсації: до того ж буде світло завжди

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що сонячні батареї не врятують від відключень: містянам не варто й сподіватись

Вам буде цікаво дізнатися українцям пропонують подбати про своє електропостачання: допоможуть грошима