Зміна назви вулиці або населеного пункту може призвести до деяких питань щодо необхідності оновлення інформації в податковій службі.

Про це пише Liga Zakon.

Чи потрібно оновлювати облікові дані у ДПС

Відповідь залежить від того, які саме дані змінилися:

  • Якщо змінилася адреса

Так, вам необхідно оновити інформацію про свою адресу в ДПС. Це можна зробити, подавши заяву за формою №139 "Заява про внесення змін до відомостей про платника податків".

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Податкова служба, фото із вільних джерел
Податкова служба, фото із вільних джерел

  • Якщо змінилася назва населеного пункту

Вам необхідно оновити інформацію про свою адресу в ДПС. Це можна зробити, подавши заяву за формою №139 "Заява про внесення змін до відомостей про платника податків".

  • Якщо змінилася назва вулиці

Вам рекомендується, але не обов'язково, оновити інформацію про свою адресу в ДПС.

Як оновити інформацію в ДПС

Існує декілька способів оновити інформацію в ДПС:

  • Офлайн

Ви можете особисто подати заяву за формою №139 "Заява про внесення змін до відомостей про платника податків" до будь-якого відділення ДПС.

  • Онлайн

Ви можете подати заяву за формою №139 "Заява про внесення змін до відомостей про платника податків" через Електронний кабінет платника податків.

  • Поштою

Ви можете надіслати заяву за формою №139 "Заява про внесення змін до відомостей про платника податків" поштою до будь-якого відділення ДПС.

Податкова, фото соцмережі
Податкова, фото соцмережі

Зміна назви вулиці або населеного пункту не впливає на ваш податковий номер (ІПН). Вам не потрібно оновлювати інформацію про свою адресу в інших державних органах, крім ДПС.

Якщо ви не оновите інформацію про свою адресу в ДПС, це може призвести до проблем з отриманням податкової кореспонденції, поданням податкової декларації та отриманням податкових пільг.

Нагадаємо, що в Україні змінились строки оформлення податкових накладних.

Як повідомляли раніше, що роботи, коли ви переплатили податки.

Як писав "Знай" раніше, в Україні зросте податок на нерухомість.