До побутових споживачів не рідше 1 разу на 6 місяців наносить візит контролер газових лічильників. Фахівець знімає контрольні показники, а також здійснює огляд приладу. Про це йдеться на facebook-сторінці Волинського філії "Газмережі".

Побутові споживачі зобов'язані забезпечити контролеру доступ до лічильника. Працівник газової компанії має регулярно знімати контрольні показники, щоб уникнути можливих неточностей у нарахуваннях за газ.

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube
Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

"Контрольна фотофіксація показань лічильників дозволяє уникнути будь-яких розбіжностей зі споживачем, а фактичні дані відображаються в особових рахунках клієнтів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, контролер перевіряє цілісність пломб, встановлених оператором ГРМ, а також заводських. Також проводиться зовнішній огляд щодо виявлення втручання у роботу приладу обліку. Якщо фахівець виявляє порушення, то до споживача застосовують штрафні санкції.

Популярні новини зараз
ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Місячне затемнення 18 вересня та кохання: для яких знаків Зодіаку цей день принесе шанс на яскраві почуття Газ та світло: які будуть нові тарифи з 1 жовтня І ви це їсте: українців шокували відео про те, як насправді роблять шинку
Показати ще

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube
Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

У разі коли власник домогосподарства не пускає контролера для зняття показань та огляду лічильника, складається акт про порушення. Далі нарахування за газ проводитимуть за граничними нормами споживання, а не згідно з показниками лічильника.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тариф за доставку газу: чи потрібно платити тим, хто прокладав труби до будинку власним коштом.

Також наш портал інформував, газові лічильники, плити, котли та вентиляція: українцям влаштують парад перевірок – кому чекати на неприємності.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, стосується пенсіонерів, малозахищених та самотніх людей: "Газмережі" звернулися з важливим попередженням.