Українські військові можуть одержувати фінансову допомогу для оздоровлення. Про це розповіла юрист Анастасія Володенкова у програмі "Хвилюватися немає причин" на Армія FM.

Щороку військовослужбовці мають право на оздоровчі виплати, що дорівнюють їхньому місячному грошовому забезпеченню. Ці виплати схожі на відпускні у цивільному житті, але їх можна запитувати у будь-яку пору року:

"Це може бути протягом календарного року: у будь-який день, у будь-який період часу. Єдине, що деякі з військових знають, ці оздоровчі можуть надаватися окремо від відпустки. Тобто не обов'язково їхати у відпустку, щоб отримати оздоровчі", – розповіла юрист.

Свято для воїнів ЗСУ, скріншот: Facebook
Свято для воїнів ЗСУ, скріншот: Facebook

Анастасія Володенкова пояснює, що можна просто подати запит командиру та чекати на надходження грошей. Потім слід чекати, коли Департамент фінансів перерахує гроші на частину. Зазвичай чекати доводиться недовго, оскільки це матеріальна допомога, яка виплачується наприкінці року.

Популярні новини зараз
Прийнято важливе рішення щодо виплат ВПО: що чекає на переселенців Нові правила мобілізації: можна залишитись без водійських документів Пенсіонерів обкладають величезними штрафами: за що доведеться віддати останні копійки Дарина Фрейн розповіла, що чекає на Україну – НАТО, ЄС чи щось інше та потужніше
Показати ще

Гроші надходять на ту саму картку, куди приходить зарплата. Це окреме нарахування, і воно не пов'язане із щомісячною зарплатою.

Нагадаємо, з кидки на житло, зв'язок та ремонт: які ще пільги поширюються на військових

Раніше ми писали про все, що потрібно знати про "Карту киянина": сервіси, пільги та як її отримати

Крім того, Знай.ua повідомляв, підвищення податків не уникнути: українцям радять готуватися