Пенсійний фонд нагадав про важливий нюанс у правилах оформлення субсидії, про який слід знати насамперед тим, хто вперше звертається за допомогою. Відповідну інформацію опубліковано на facebook-сторінці відомства.

При зверненні по житлову субсидію українець подає заяву, де має обов'язково вказати набір послуг, на які домогосподарство планує отримувати допомогу. Якщо пропустити якісь із послуг, то на них субсидія не призначається.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

"На послуги, які не зазначені у заяві, житлова субсидія не призначається", - попередили у ПФУ.

Якщо людина подає спрощену заявку на оформлення субсидії "в один клік", органи ПФУ самостійно аналізують перелік житлово-комунальних послуг на підставі інформації, отриманої при зверненні від постачальників.

Популярні новини зараз
Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Житлова субсидія надається на оплату:

  • житлових послуг – послуг з управління багатоквартирним будинком;
  • комунальних послуг - газ, електроенергія, опалення, гаряча та холодна вода, каналізація, вивіз сміття;
  • абонентського обслуговування для споживачів комунальних послуг;
  • на купівлю зрідженого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Раніше портал "Знай" повідомляв, кого з українців можуть позбавити субсидії: юристка назвала підстави для припинення виплат.

Також наш портал інформував, призначать субсидію навіть за наявності боргу: які документи потрібно віднести до ПФУ.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, що потрібно знати пенсіонерам, щоб не втратити частину виплати: ПФУ попередив кожного.